Stiati ca

lamaielamaia:

– nu provoaca aciditate gastrica;
– are multa vitamina C;
– ajuta la echilibrul alimentar datorita faptului ca in stare naturala este acompaniata si de alte substante care au valoare mare nutritiva (seleniu, fibre, vitamina P, acizi organici);
– poate fi folosita in orice mancare pentru ca are un aport caloric mic;
– are valoarea optima de utilizare a calciului in organism datorita prezentei vitaminei C si a acizilor organici care fac asimilarea mai usoara.

mereun mar pe zi tine doctorul la distanta

este mult adevar in aceasta afirmatie. Fructele sunt cunoscute ca alimente care ne protejeaza de boli in mai multe feluri:
– ne fac pofta de mancare
– sunt sarace in calorii si bogate in fibre
– constituie una dintre cele mai bune surse de vitamine si de substante minerale
– sunt indulcitori naturali pentru deserturile sanatoase (in special, stafidele si curmalele)
– sunt recunoscute ca buni regulatori ai digestiei
– au valoare energetica si ne ajuta in mentinerea greutatii corporale prin continutul lor redus de calorii si ridicat in apa
– pectina, o substanta continuta de fructe, are rolul de a reduce efectul colesterolului.

bananabananele sunt din punct de vedere energetic foarte “reci“.

– Lubrefiaza intestinele si plamanii;
– Pot trata constipatia si ulcerul;
– Intaresc energia Yin (data in principal de fluidele corpului) – sunt benefice in stari de sete excesiva si uscaciune.
– Detoxifica organismul;
– Bogate in potasiu, bananele sunt folosite extensiv in cazurile de hipertensiune;
– Deoarece pot reduce presiunea arteriala, pot fi usor de digerat, au efect hidratant, bananele – 1-2 banane bine coapte, de doua ori pe zi – sunt indicate in alimentatia persoanelor in varsta (dupa cum se stie, presiunea arteriala, uscaciunea si digestia tind sa se inrautateasca odata cu cresterea in varsta).