Grapefruit

Grapefruit-ul rosu este mai bogat in licopen si lupta impotriva formarii tumorilor. Ne fereste de cancerul de piele, de colon, plamani si de san.

Grapefruit-ul fara seminte este mai bun deoarece contine mai mult fosfor si calciu. De asemenea este si o sursa importanta de fibre, vitamina C si acid folic.Consumul de grapefruit scade si nivelul colesterolului.

S-a efectuat si un studiu pe 57 de pacienti care aveau nivelul colesterolului ridicat. Au urmat un regim sarac in grasimi si o parte au mancat grapefruit rosu, o parte grapefruit alb si un grup nu au consumat de niciun fel. Pentru persoanele care au mancat grapefruit in aceasta perioada s-a constatat o scadere a nivelului de colesterol, insa pentru ceilalati schimbarile au fost nesimnificative. Este recomandat totusi ca inainte de a incepe o dieta cu grapefruit sa consulti si un medic pentru ca este posibil sa interactioneze cu anumite medicamente.

Pe de alta parte aceste seminte, mai exact consumul acestora distruge anumiti paraziti si influenteaza organismul sa produca bacterii benefice.

Pentru 100 g de fruct avem urmatoarele valori:

  • Apa 92%
  • Proteine 0,7 %
  • Fosfor 20 mg
  • Vitamina C 31 mg
  • Minerale 0,2 %
  • Carbohidrati 7%
  • Calciu 20 mg
  • Fier 0,2 mg